У Києві нещодавно помітили групу підлітків, яка захопилася смертельною грою "Біжи або помри". Суть проста: перебігти дорогу на ділянці із жвавим рухом машин. Про непоправні наслідки батьків вже попередили користувачі мережі:

"До міста дісталася нова смертельно небезпечна гра підлітків "Біжи або помри". Тепер діти бавляться тим, що перебігають перед потоком автомобілів на жвавій ділянці дороги. Мета гри - вижити. Очевидцем небезпечної гри стала мешканка Києва Юлія Дмитренко. Вона ж опублікувала фото дітей, які перебігають жваву вулицю. Згодом вдалося дізнатися про деталі такого поводження дівчат, та про цю "гру". Проведіть бесіду з дітьми, бо буде горе", - йдеться в коментарі.

"Завжди стоїть суперечка між поколіннями. Але я тут зовсім зрозуміти не можу. Так, в підлітковому періоді всі ми робимо дурниці, але це я назву тупість. Просто бігати перед машинами. Навіщо? Водії зупиняються, роблять зауваження, а вони все одно розвертаються і біжать перед потоком машин. Вони бачили, що я дістала телефон і фотографую, але їм все одно”, –додала Юлія Дмитренко.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Втім, для України "Біжи або помри"не новина, перші випадки помічали ще минулого року. Тоді поліція звернулася із застереженням до батьків. Копи пояснили, що це - ризикована вулична гра, суть якої полягає у тому, щоб на мобільний телефон зняти, як гравці перебігають дорогу якомога ближче до транспортного засобу, який рухається, знайшла своїх прихильників у деяких країнах ближнього зарубіжжя.

За непідтвердженими даними, гра "Біжи або помри" прийшла до України з Росії, де вже є жертви.

Своєю чергою батьки дітей забили на сполох і почали ділитися у соцмережах порадами, на що варто звернути увагу, щоб відвернути трагедію.

Зокрема, необхідно простежити, чи висипається дитина, особливо, чи спить у ранкові години. Також повинні насторожити малюнки китів, метеликів та єдинорогів.

"Їду вулицею Кірова о 14:20 приблизно біля шиномонтажки, два пацани стоять, років по 12, я стабільно тримаю 60-70 км, і тут один зривається, за метрів 70-80 перебігає дорогу, я по гальмах, за 5 метрів зупинився, друге с*ченя на камеру телефону знімає, ззаду їхала іномарка, трохи в мене не в'їхав, в бік пішов. А це гаденя трохи під колеса не потрапило! Як побачите – стоять край дороги, краще скиньте газ!" – пишуть батьки.

Водіям також радять бути уважнішими на дорогах, аби вчасно загальмувати за потреби і повідомити про побачене до компетентних органів.

Дивіться: Біжи або помри: підлітків знову заманюють у смертельну гру

Нагадаємо, Комаровський приголомшив правдою про радіацію.Як повідомляв портал "Знай.ua", Алла Пугачова зізналася у смертельній хворобі. Також "Знай.ua" писав, що відомий український бізнесмен трагічно загинув в Європі.