Володимир Горбенко, капітан кримського сейнера "Норд", заявив, що потрапив на окупований півострів через український пункт пропуску по російському паспорту, про що він розповів одному з російських пропагандистських телеканалів.

Він розповів: "Я сам для себе вирішив, ну а якщо я візьму, нікого не попереджаючи, спробую і поїду. І поїхав, пересадками, потихеньку. І так дістався до пункту пропуску "Чаплинка". Прийшов туди, пред'явив свій російський паспорт". Він вважає, що "за фактом вийшло вдало". Російські ЗМІ переконують, що інтерв'ю з капітаном "Норду" записано на півострові.

Горбенко також стверджує, що не було жодних юридичних обмежень на в'їзд в Крим. У кримській Прокуратурі коментаря щодо того, чи заборонено Горбенку в'їжджати на півострів, не дають.

У свою чергу, прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян переконаний, що Володимир Горбенко, швидше за все, бреше.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Він заявив: "Ні за яких умов неможливо, так як він знаходився на відповідному контролі, і інформація про те, що він не може перетнути кордон містилася у наших базах даних".

Прикордонники стверджують, що капітан судна не мав можливості перетнути кордон ні з російським, ні з українським паспортом.

Слободян також підкреслив, що російський громадянин, як і будь-який інший іноземець, для в'їзду в Крим повинен отримати спеціальний одноразовий дозвіл, який видає Міграційна служба.

Прес-секретар прикордонної служби підсумував: "Відсутність дозволу та інформація про те, що особа перебуває під слідством, - ці два чинники дозволяють нам стверджувати, що він обманює, він не міг перетнути админграницу на КПВВ" Чаплинка". На закінчення він додав, що українські правоохоронці та прикордонники не враховують будь-які документи, видані Росією в Криму.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що у зв'язку із зростанням як середніх зарплат, так і цін на продукти, експерти взялися підрахувати, скільки і чого українці зможуть купити в 2019 році.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Укрзалізниця запустила нові вагони з квитками по божевільної вартості, але навіть в цьому випадку пасажири все одно не змогли потрапити в туалет під час поїздки.

Також "Знай.uа" писав, що передвиборна кампанія набуває знайомі всім риси – у Харкові пенсіонеру запропонували 500 гривень за те, щоб він проголосував за необхідного кандидата.