У середу, 13 лютого, погода на території України обіцяє бути сонячною та переважно сухою. Проте в деяких регіонах країни все ж трохи похолоднішає, а в північних і західних областях випадуть невеликі опади.

Про це повідомила відомий український синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Так, на заході і півночі України, згідно з її прогнозом, денна температура повітря очікується на рівні від 0 до -3 градусів. У той же час на сході і в південній частині країни вдень буде відчутно тепліше – +3+7 градусів.

Щодо центральних областей, то найхолодніше буде у Вінницькій області (0+2 градуси), а найтепліше - у Дніпропетровській.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Крім того, у Києві в середу істотних опадів не передбачається, лише місцями можливий невеликий сніг та туман. Температура повітря в столиці вдень буде від 0 до -2 градусів, вночі – від -1 до -4 градусів.

"Надалі похолодання зміцниться ще на кілька градусів, але з неділі, 17 лютого, знову потеплішає", - написала Діденко.

Арктичне повітря заходить поступово в Україну. 13-го лютого вночі похолодає до -1-5 градусів на Заході та Півночі...

Geplaatst door Наталка Діденко op Dinsdag 12 februari 2019

Народний прогноз погоди в Україні

13 лютого вшановується пам'ять святителя Микити, затворника Печерського. У народі святий Микита вшановується як охоронець від пожеж, блискавок і засухи. Наші пращури помітили: якщо вдень 13 лютого з'являвся іній, то снігу в ніч на 14-е не буде, а якщо сніг все ж випадав, готувались до потепління. Якщо у цей день посилювався вітер, вважалось, що він буде ставати все сильнішим, поки не впаде бураном.

У свою чергу Укргідрометцентр прогнозує, що в середу, 13 лютого, на півночі країни температура повітря вдень -1...+1 градус. У західних областях вдень очікується -1...+1 градус тепла.

На сході України вдень синоптики прогнозують 0...+4 градуси, а вночі -1...4 і хмарну погоду. На півдні очікується вдень 0...6 градусів, а вночі 0...+3.

карта Укргідрометцентру на 13 лютого

Нагадаємо, що відомий народний синоптик Леонід Горбань дав прогноз погоди на березень 2019. Він запевняє, що морози не відступлять у березні. Весна ж у 2019 році в Україні буде пізньою. Потепління та плюсова температура буде в Україні вже з 18 березня, але не раніше.

Як повідомляв портал Знай.uа, танення льоду може викликати екстремальні зміни погодних умов і спровокувати непередбачувані зміни температури по всьому світу, що призведе до кліматичного хаосу на планеті.

Також портал Знай.uа писав, що українцям порадили готуватися до нових погодних гойдалок, до того ж місяць лютий ще покаже свій справжній характер. Про те, чого чекати українцям до кінця останнього місяця зими, розповів народний синоптик Леонід Горбань.