Фінансові експерти заявили, що сезонність валютних курсів значно "розпливлася". У 2019 році вона може повністю зруйнуватися.

Фахівці вважають, що курсову динаміку визначить графік погашення зовнішніх заборгованостей. Відомо, що в поточному році Україна повинна віддати більше $9 млрд кредиторам.

НБУ
НБУ

Про це стало відомо завдяки повідомленням відомого фінансового експерта Олексія Куща.

"Зазвичай в Україні взимку гривня знецінюється. Навесні і влітку – навпаки. Останні 3 роки сезонність курсу валют було продиктовано сезонністю нашої економіки, переважно сировинний. Навесні у аграріїв посівна кампанія. Вони продають валютні резерви, щоб профінансувати її. Влітку – затишшя. Восени аграрії купують долари і виводять капітал за кордон. Раніше у нас був стабілізатор у вигляді промисловості. Зараз цей фактор фактично зник", – пояснює експерт.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Гривня
Гривня

Відомо, що Національний банк України щорічно перераховує приблизно 40-45 млрд грн прибутку до держбюджету.

Варто нагадати, що курс долара на міжбанку знизився на дві копійки – до 27,25 грн/дол, курс купівлі знизився на одну копійку – до 27,22 грн/дол. Національний банк України на 18 лютого 2019 року опустив курс гривні майже на 8 копійок – до 27,24 гривень за долар – у порівнянні з попереднім банківським днем. Про це свідчать дані на сайті регулятора у п'ятницю, 15 лютого.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Новобаварському районі Харкова чоловіка пограбували прямо в касі пункту обміну валют. Не було ні грабіжників, ні злодіїв – гроші вкрала касир, на очах у жертви. Вона просто забрала гроші, закрила віконце і пішла, розповіли в місцевому відділі поліції. Про це повідомили в Новобаварському відділі поліції.

Нагадаємо, Трамп обвалив російський рубль одним натяком.

Як повідомляв Знай.uа ПриватБанк наживається на виборах президента: ЦВК оприлюднила інформацію.

Знай.uа писав, найтупіший злочин року: горе-грабіжники забігли з нажитим добром прямо в ділянку.