Фінансові експерти заявили, що сезонність валютних курсів значно "розпливлася". У 2019 році вона може повністю зруйнуватися.

Фахівці вважають, що курсову динаміку визначить графік погашення зовнішніх заборгованостей. Відомо, що в поточному році Україна повинна віддати більше $9 млрд кредиторам.

НБУ
НБУ

Про це стало відомо завдяки повідомленням відомого фінансового експерта Олексія Куща.

"Зазвичай в Україні взимку гривня знецінюється. Навесні і влітку – навпаки. Останні 3 роки сезонність курсу валют було продиктовано сезонністю нашої економіки, переважно сировинний. Навесні у аграріїв посівна кампанія. Вони продають валютні резерви, щоб профінансувати її. Влітку – затишшя. Восени аграрії купують долари і виводять капітал за кордон. Раніше у нас був стабілізатор у вигляді промисловості. Зараз цей фактор фактично зник", – пояснює експерт.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Гривня
Гривня

Відомо, що Національний банк України щорічно перераховує приблизно 40-45 млрд грн прибутку до держбюджету.

Варто нагадати, що курс долара на міжбанку знизився на дві копійки – до 27,25 грн/дол, курс купівлі знизився на одну копійку – до 27,22 грн/дол. Національний банк України на 18 лютого 2019 року опустив курс гривні майже на 8 копійок – до 27,24 гривень за долар – у порівнянні з попереднім банківським днем. Про це свідчать дані на сайті регулятора у п'ятницю, 15 лютого.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Новобаварському районі Харкова чоловіка пограбували прямо в касі пункту обміну валют. Не було ні грабіжників, ні злодіїв – гроші вкрала касир, на очах у жертви. Вона просто забрала гроші, закрила віконце і пішла, розповіли в місцевому відділі поліції. Про це повідомили в Новобаварському відділі поліції.

Нагадаємо, Трамп обвалив російський рубль одним натяком.

Як повідомляв Знай.uа ПриватБанк наживається на виборах президента: ЦВК оприлюднила інформацію.

Знай.uа писав, найтупіший злочин року: горе-грабіжники забігли з нажитим добром прямо в ділянку.