Виконувач обов'язків міністра охороyи здоров'я України Уляна Супрун заявила, що знає про проблему українських мам з візочками. Так у більшості лікарнях України зайти в приміщення з дитячим візком майже неможливо. У деякі навіть не пускають.

Відповідний допис Супрун опублікувала на особистій сторінці у Facebook.

Заборону приходити з дитячою коляскою в медустанови вона назвала повним божевіллям.

"Саме з медичних установ починається доступний і інклюзивний простір, де про пацієнта піклуються і допомагають", - йдеться в опублікованому повідомленні.

Жах! Дитячі поліклініки змушують бути дружніми до відвідувачів

Неможливо зайти в лікарню з дитячим візком. Такі скарги досить часто надходять до Міністерство охорони здоров'я України. Заборона приходити з дитячим візком до медзакладів виглядає як цілковите безглуздя. Саме з медичних закладів починається доступний та інклюзивний простір, де про пацієнта піклуються та допомагають. Ми вже неодноразово зверталися до управлінь охорони здоров‘я та головних лікарів з проханням прибрати оголошення про заборону в‘їзду в лікарні з дитячими візками. Не лише прибрати такі оголошення, а й зробити простір дружнім та доступним для всіх пацієнтів. Закликаю всіх управлінців на місцях звертати увагу на можливість доступу до закладів охорони здоров‘я. Це обов‘язковий елемент якісного сервісу. Несправним пандусам, зачиненим дверям чи будь-яким іншим перепонам не місце в закладах охорони здоров'я. Дякую Телебачення Торонто, що звертають увагу на важливе.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще
Geplaatst door Уляна Супрун op Zaterdag 16 februari 2019

Уляна Супрун написала, що МОЗ вже неодноразово зверталося в управління охорони здоров'я на місцях і до головних лікарів з проханням прибрати оголошення про заборону в'їзду в лікарню з колясками, а також зробити простір доступним для всіх пацієнтів.

"Закликаю всіх управлінців на місцях звертати увагу на можливість доступу до закладів охорони здоров'я. Це обов'язковий елемент якісного сервісу. Несправним пандусах, закритих дверей або будь-яким іншим перешкодам не місце в закладах охорони здоров'я", - йдеться на Фейсбук-сторінці глави МОЗ.

Варто зазначити, що ще один депутат від Радикальної партії Олексій Ленський подав судовий позов на виконуючого обов'язки міністра охорони здоров'я Уляну Супрун. За словами заступника голови фракції Радикальної партії Андрія Лозового, позов його однопартійця стосується незаконного визнання Уляни Супрун на посаді першого заступника міністра охорони здоров'я.

Нагадаємо, Супрун відсторонили: як рішення скандального судді змінить життя українців.

Також "Знай.ua" писав: "Супрун дала українцям нову порцію" життєво важливих "рад: допоможуть дієти і ліки".

Крім того, "Знай.ua" писав: "Невгамовна Супрун підготувала для українців порцію" свіжих "реформ: чого чекати".