ДК "Укроборонпром" та компанія ОАЕ Calidus LLC представили на виставці в Абу-Дабі спільно розроблений бронетранспортер "Al-Wahash" з бойовим модулем БМ-3М "Штурм".

Про це повідомляє прес-служба концерну.

Наразі вже було відомо, що що цей же бойовий модуль встановлюється на БТР-3, який серійно виробляється на "Київському бронетанковому заводі" та пройшов жорсткі випробування у різного роду умовах на Сході України.

"Завдяки сучасному цифровому комплексу з лазерним далекоміром, а також стабілізатору гармати, БМ-3М "Штурм" забезпечує високу точність вогню автоматичної 30-мм гармати, кулемета та автоматичного гранатомета, а також комплекса керованого озброєння "Бар’єр"", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Крім того у компанії додали, що завдяки українському озброєнню бронетранспортер отримує потужну силу та може знищувати противника на дистанції до 5 км, за будь-яких умов та часу доби.

"Необхідно зазначити, що Al-Wahash є одним з найсучасніших бронетранспортерів у своєму класі, який був створений шляхом поєднання найновіших технологій від провідних виробників світового рівня", - заявили в "Укроборонпромі".

Разом з тим варто відзначити, що президент Російської Федерації Володимир Путін під час так званого "послання" до Федеральних зборів пригрозив світу новою смертоносною зброєю.

За інформацією путінських глашатаїв, частина його промови було присвячено новітнім розробкам Росії у сфері оборони та озброєння країни.

Почав начальник кримських і донецьких бойовиків з найпотужнішої теми, яка вже не один тиждень тривожить весь світ — Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності. Зокрема, Путін заявив, що Росія не має наміру першою розміщувати ракети середньої і меншої дальності в Європі. Однак, якщо США розмістять ракети середньої і меншої дальності в Європі, РФ передбачить дзеркальні заходи.

Що стосується скандального комплексу "Посейдон", то за словами Путіна, вже весною цього року буде спущено на воду перший підводний човен-носій цього безпілотного комплексу. Путін також розповів, що в грудні 2019 року система "Пересвіт" стане на бойове чергування, також ведеться розробка гіперзвукової ракети "Циркон".

Окремо він пообіцяв, що буде закладено 5 надводних кораблів дальньої морської зони. Ще 16 буде введено до складу ВМФ до 2027 року.

Нагадаємо, Україна показала світові "Вербу".

Як повідомляв "Знай.ua", путінський літак намагався вторгнутися на Донбас.

Також "Знай.ua" писав, що Україна почне будувати "стіну Яценюка" на кордоні з Білоруссю.

Нова українська зброя: сильна оборона чи піар