Полковник запасу і військовий експерт Олег Жданов оцінив, наскільки в найближчій перспективі ймовірно військове напад Росії на Україну і зможе українська армія відбити удар, про який напередодні виборів говорять багато політики. Полковник вважає "бюджетом проїдання" бюджету Збройних сил України.

Жданов нагадав, що з середини 2015 року стан угруповання збройних сил РФ близько кордонів України практично не змінилося – її чисельність коливається від 80 до 85 тисяч осіб. За його словами, за п'ять років існування цього угруповання Росія змогла сформувати одну 150-ї мотострілецької дивізії і оперативний штаб 20-ї польової армії.

"Подальших накопичень Росією оперативних і стратегічних запасів для проведення масштабної наступальної операції на сьогоднішній день не фіксується. Є проблеми з укомплектованістю особовим складом частин та підрозділів ЗС РФ, що дає підстави зробити висновок про неготовність РФ до рішучих воєнних дій проти України", – пояснив експерт.

Жданов пояснив, що якщо РФ на наших кордонах почне наступати або робити провокації, то буде повний пакет санкцій ООН щодо країни, яка розв'язала війну на європейському континенті.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Військове положення вводилося в Україні з метою перенесення виборів. І тільки збіг обставин і вплив західних партнерів не дали можливість здійснити цю мету", – додав Жданов.

Також експерт розповів про готовність української армії відображати відкриту агресію РФ.

"Це – мінімальна сума, яка необхідна для утримання армії. Питання модернізації повинен розглядатися в рамках окремої державної програми. Але для цього треба створити модель Збройних сил України, яку ми хочемо мати".

Нагадаємо, Путін готується до масштабного удару. Україну може чекати несподіваний удар.

Як повідомляв Знай. ua, українці зірвали показ пропагандистського фільму Путіна Т-34 в США. Задавити цей викидень пропагандистського "мистецтва" у прокаті - справа честі.

Знай. ua писав, що путінський відморозок розповів, як вбивав українців.