В Україні проводять перерахунок пенсій. В результаті чого деяким пенсіонерам збільшили її розмір, а іншим дали разову допомогу.

Про це повідомила прес-служба Міністерства Соціальної політики з посиланням на слова глави відомства Андрія Реви.

В Україні в результаті проведення перерахунку пенсій виплати підвищено 8,9 мільйонам з 10,2 мільйони пенсіонерів. Про це повідомили в Міністерстві Соціальної політики з посиланням на слова глави відомства Андрія Реви. Чиновник пояснив це під час робочої зустрічі з делегацією Міжнародного валютного фонду.

Андрій Рева

"З 10,2 млн пенсіонерів, яким проведено перерахунок, розмір пенсії підвищено для 8 972 тисяч пенсіонерів", - сказав Рева.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За словами Реви, розподіл пенсіонерів за діапазоном підвищення пенсій наступний:

  • збільшення пенсій на 100 грн сталося для 1 991 457 осіб,
  • збільшення від 100 грн до 400 грн - для 2 536 385 осіб,
  • від 400 грн до 500 грн - 798 016 осіб,
  • від 500 грн до 700 грн - 761 140 осіб,
  • від 700 грн до 1000 грн - 425 537 чоловік,
  • підвищення більш ніж 1000 грн сталося для 2 459 824 чоловік.

"Крім того, 2 095 111 пенсіонерам, які мають повний страховий стаж, але через низький рівень зарплат отримують пенсію нижче мінімальної, виплачується одноразова доплата до пенсії в сумі 2410,17 гривні", - додав глава Мінсоцполітики.

Андрій Рева також повідомив, що пенсіонерам почали нараховувати субсидію "живим грошима". За словами чиновника, цей процес відкрив можливість для проведення системних змін в усій системі соціальної допомоги.

"Монетизація субсидій створила передумови для уніфікації усіх видів державної соціальної допомоги і прийняття відповідного законодавства у цьому напрямку. Це призведе і до збільшення адресності допомоги, і до покращення адміністрування та зменшення бюрократизації. Та головне, в першу чергу йдеться про основні принципи призначення допомоги, а саме про критерій, який повинен бути єдиним - доходи громадян", - заявив Рева.

Нагадаємо, що підвищення пенсій у березні торкнеться далеко не всіх: українцям озвучили нові правила.

Як повідомляв портал "Знай.uа", міністр-дієтолог різко пригрозив українцям: більше не побачите соціальних виплат.

Раніше "Знай.uа" повідомляв, що українців звільнили від боргів за комуналку: кому пощастило.