У Кропивницькому в лікарні у дитячому інфекційному відділенні перебувають шестеро дітей. Усі вони вихованці дошкільного закладу освіти № 31 "Березка".

Про це повідомляє головне управління Державної служби України з питань якості харчових продуктів Кіровоградської області.

"Всі хворі відвідують ясельну групу ДНЗ № 31. До інфекційного відділення центральної міської лікарні вони були госпіталізовані 10 березня", - йдеться у повідомленні.

П'ятеро хворих дітей 2016 року народження відвідують ясельну групу № 1, одна дитина 2013 року народження — зі старшої групи № 6. У чотирьох дітей попередній діагноз — гострий гастроентероколіт, в однієї дитини — харчова токсикоінфекція, у ще одного малюка виявили функціональне порушення шлунка. У двох хворих — ротавірус.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Для встановлення причин і умов виникнення випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію 11.03.2018 фахівці Кропивницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області провели санітарно-епідеміологічне обстеження дошкільного навчального закладу та позапланове інспектування харчоблоку.

За результатами лабораторних досліджень в воді антигену ротавірус не виявлено, 20 Санітарно-гігієнічних змивів на наявність патогенних і умовно-патогенних мікроорганізмів відповідають нормативної документації.

Лабораторні дослідження та санітарно-епідеміологічна розслідування тривають. У закладі тривають протиепідемічні та профілактичні заходи. Ситуація на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Нагадаємо, що батьки б'ють на сполох: інфекція косить десятки дітей, небезпечно водити в садок.

Раніше, Знай.ua повідомляв, що маленьких українців масово госпіталізують з небезпечною інфекцією: лікарі спокійні, як ніколи.

Також, портал Знай.ua писав, що Дніпро на межі гуманітарної катастрофи: у школу не прийшли понад 500 дітей.