У Харкові зміняться ціни на комунальні послуги. Вже з 1 травня 2019 року цифри у платіжках будуть інші.

Нові можливі тарифи на опалення і гарячу воду, які планують ввести у Харкові, оприлюднило комунальне підприємство (КП) "Харківські теплові мережі", пише видання "Хвиля".

В середньому тарифи на опалення для користувачів з лічильниками та без нього планують підняти майже на 22%. Гаряча вода для споживачів подорожчає на 21,6%.

Тарифи на опалення для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії планують підвищити до 1 876,91 грн/Гкал. В той самий час для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії — до 48,01 грн за 1 кв. м.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Зміняться також і тарифи на гарячу воду. Для тих, у кого є сушка з'єднана із системою централізованого постачання гарячої води збираються підвищити до 113,39 грн за 1 куб. м. Для тих людей, у кого сушки для рушників немає, ціна становитиме 104,98 грн за 1 куб. м.

У комунальне підприємство "Харківські теплові мережі" підвищення тарифів пояснюють подорожчанням постачання природного газу, вугілля, теплоенергії "ТЕЦ-3" і "Харківської ТЕЦ-5", а також збільшенням витрат на електроенергію та оплату роботи. Як відомо, уряд планує підняти ціну на газ з травня. Варто зазначити, рішення про зміну ціни на комунальні послуги ще не прийнято остаточно.

Нагадаємо, що комунальний зашморг перекриє українцям кисень вже з 1 травня: тепло та вода за цінами золота.

Як повідомляв "Знай.ua", енергетичний експерт Марина Яковлєва розповіла, що ціна на газ не ринкова, а державно-регульована і складається з покриття собівартості та економічно обґрунтованого прибутку

Також "Знай.ua" писав, що українцям пообіцяли навести порядок в платіжках.

Нові платіжки за газ: чому облгази підвищили тарифи і як платити менше