У Харкові співробітники Служби безпеки України затримали бойовика так званої "ДНР", про що стало відомо з повідомлення відомства.

В повідомленні розповіли: "Оперативники спецслужби встановили, що уродженець і колишній житель окупованій Горлівки Донецької області в лютому 2015 року приєднався до незаконних збройних формувань терористичної організації "ДНР" і отримав позивний "Куб". У складі так званої "військової розвідки Новоросії" він брав активну участь у бойових діях проти підрозділів Збройних Сил України".

Затриманий бойовик

Згідно з опублікованою інформацією, на початку поточного року терорист вирішив переїхати жити в Харків і спробував легалізуватися, а також зробив спробу зробити дублікати своїх особистих документів, які нібито були загублені. Під час проведення обшуку в житлі бойовика були вилучені тротилова шашка вагою 400 грамів, а також бойова граната РГД-5.

Затриманий бойовик

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

На даний момент порушено кримінальне провадження, правоохоронці встановлюють додаткові факти причетності затриманого до діяльності терористичного угруповання "ДНР", ведуться слідчо-оперативні дії.

Знайдена граната

Варто відзначити, що не так давно співробітники Служби Безпеки України в Харкові запобігли теракту в метро. Було встановлено, що житель Харкова отримав від спецслужб країни-агресора вибуховий пристрій і начинив його цвяхами, шурупами, болтами і гайками для того, щоб постраждало якомога більше людей.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Національному корпусі заявляли, що співробітники СБУ планують провокації на акціях, щоб надалі звинуватити у підготовці до військового заколоту. Співробітники відомства всі звинувачення відкинули і планували лише спостереження за мітингами.

Як повідомляв портал "Знай.uа": співробітники СБУ зайняли перше місце в недавніх змаганнях, які провели серед співробітників силових структур. У них брали участь 17 команд з Херсонської області та команда поліції з Миколаєва.

Також "Знай.uа" писав, що за фактом прослуховування біля офісу Зеленського в СБУ заявили, що проводили спецоперацію для негласного отримання інформації згідно з постановами Київського апеляційного суду. Це не пов'язано з жодним з кандидатів у президенти або їх оточенням.