Міністерство культури України отримало від Української православної церкви Московського патріархату судовий позов. Головна причина конфлікту — вимога чиновників вказати в своїй назві приналежність до Російської Федерації.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на сайті Окружного адміністративного суду Києва.

засідання священного синоду УПЦ МП
засідання священного синоду УПЦ МП

За даними суду, УПЦ МП вимагає скасувати указ Мінкульту, яким було затверджено перелік релігійних організацій, які повинні вказувати в назві свою причетність до релігійних організацій країни-агресора Росії.

Також УПЦ МП просить визнати протиправним розміщення в "Урядовому кур'єрі" переліку таких церков. Зараз суд вирішує питання про відкриття адміністративного провадження по справі.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Варто нагадати, що Патріарх Філарет заявив, що його не задовольняє нинішній порядок формування синоду Православної церкви України. Він вважає, що потрібно збільшити кількість членів Священного синоду ПЦУ. Про це розповів Патріарх Філарет.

Філарет пояснив, що за домовленістю зі вселенським патріархом Варфоломієм постійними членами синоду ПЦУ стали він, митрополит Макарій і митрополит Симеон, а інші ієрархи будуть членами синоду по черзі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що напевно, позаздривши президентові України Петру Порошенку, який зірвав гарний куш народних симпатій, відправившись у свій томос-тур, російський президент Володимир Путін вирішив і собі попіаритися на церковній тематиці. Але, схоже, план Путіна не дуже вдався – замість очікуваного схвалення, президент країни-агресора наразився на жорстку реакцію своїх же росіян.

Нагадаємо, в обмін на Томос: що передав Порошенко Варфоломію.

Як повідомляв Знай.uа Порошенко втік з мітингу в Житомирі, українці регочуть: після Томосу ходить по воді.

Знай.uа писав, Україну звільнено від окупації: Порошенко терміново звернувся до народу.