Батьки учнів другого класу Канівської школи №4 поскаржилися міському голові та керівниці відділу освіти на школяра, який тероризує їх дітей і зриває уроки.

За розповідями батьків, дитина була переведена у 2-В клас з асистентом, який постійно знаходиться з ним. Учні 2-В класу зустріли нового однокласника дружелюбно, але на перервах раптом виявилося, що хлопчик демонструє агресію по відношенню до дітей.

У зверненні батьків говориться: "За півтора тижні навчання в новому класі він кусав, душив, мазав слиною дітей, погрожував вчителю, після двох перших уроків йому стає нецікаво, і він починає зривати урок, шуміти, кричати, веде себе неадекватно, не відповідає за свої дії. Наші діти не звикли до такої поведінки, вони отримують психологічну та моральну травму. Як виявилося, така поведінка була у дитини і в попередньому класі, і в дитячому садку".

Школярі

З цієї причини в школі провели збори, на які запросили батьків хлопчика, дирекцію школи, а також шкільного психолога. Встановлено, що дитина має право на навчання в інклюзивному класі, як дитина з особливими освітніми потребами, але психолог з ним не працював, а його батьки заявили, що в процесі пошуку такого фахівця.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Належну допомогу шкільний психолог надати не може, оскільки працює на 0,75 ставки, про що батькам повідомив директор навчального закладу.

У тексті йдеться: "Батьки хлопчика не піклуються про фізичне здоров'я і психічний стан дитини. Адже дитина не в змозі отримати освітні послуги в повному обсязі. Також нам погрожують звільненням класного керівника у разі прийняття батьками заходів. Класний керівник у повній мірі виконує свої посадові обов'язки і повністю влаштовує батьків і дітей 2-В класу. З такою дитиною потрібно займатися кваліфікованому психологу. А шкільний заклад не може забезпечити ці вимоги. Тим більше, що прояви агресії відбуваються спонтанно і до них ніхто не може бути готовий".

Шкільний клас

Ситуація складна також і тому, що в даному класі навчаються три дитини з інвалідністю (дівчинка зі слуховим апаратом, ще одна - з кардіостимулятором в серці, а також одна дитина на інклюзії).

Батьки обурюються: "Хто забезпечить безпеку цих дітей у разі нападів хлопчика? Крім того, виявилося, що у нього немає підстав перебувати в інклюзивному класі, так як документів про інклюзію у нього немає"

Після того, як була створена комісія для вирішення питання, батьки дізналися, що одна з її членів – кума сім'ї, що ставить під сумнів об'єктивність оцінки. Тим часом хлопчик продовжує знущатися над своїми однокласниками.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що вчитель із звичайного села Кенії обійшов тисячі конкурентів з 179 країн світу і став кращим вчителем з нагородою в мільйон доларів.

Як повідомляв портал "Знай.uа": львівські поліцейські проводять розслідування за фактом завдання школяру тілесних ушкоджень вчителем.

Також "Знай.uа" писав, що українці обурені змістом навчального посібника для учнів восьмих класів.