В Україні розпал передвиборних перегонів. Зміни у політичній верхівці країни часто відбиваються на курсі національної валюти. Експерт спрогнозував, як на гривню вплинуть вибори президента.

Такі дані надав старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб, пише видання "Хвиля".

Зараз курс долара до гривні за тиждень знизився на всіх сегментах валютного ринку на 0,2-0,8%.

"Видно, що передвиборна кампанія навіть на своєму фініші не зробила істотного впливу на валютний ринок. Точно так же, чи не позначаться сильно на ринку і самі вибори, якщо їх результат буде близький до того, що показують зараз соціологічні опитування", - зазначив Іосуб.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Так, з минулого понеділка офіційний курс долара знизився з 27,01 грн до 26,96 грн (-0,2%). Попит / пропозиція долара на міжбанку знизилися з 27,12 / 27,15 до 26,89 / 26,92 (-0,8%). Середні курси купівлі / продажу готівкового долара в банках — з 26,95 / 27,25 до 26,83 / 27,08 (-0,5% / - 0,6%).

"Цього тижня ми очікуємо помірного зниження долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень поблизу 26,8 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 26,7 / 26,9 грн", - прогнозує експерт.

долар
долар

Економічні фактори на наступному тижні не повинні робити істотного впливу на курс долара в Україні, але повністю виключити політичні — не можна. Україна вступає в смугу, коли саме новини української політики будуть чинити сильний і істотний вплив на курсоутворення в країні, і тривати це може не один тиждень.

Нагадаємо, що повернулася хвиля часів Януковича — у поштових скриньках маса "липових" виборців.

Раніше "Знай.uа" повідомляв, міжнародний валютний фонд (МВФ) відмовив Україні у новому транші через скасування Конституційним судом статті про незаконне збагачення. Про це заявив журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Також "Знай.uа" писав, прогноз від відомої віщунки на останній тиждень перед виборами: слухайте внутрішній голос.