У неділю, 31 березня, у день виборів президента України поліція зафіксувала 649 порушень законодавства під час голосування, які пов'язані з виборчим процесом.

Про це заявив речник Національної поліції Ярослав Тракало на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Поліція продовжує нести службу із забезпечення публічної безпеки і порядку під час виборів Президента України. Загалом до ОГП залучено понад 135 тисяч поліцейських, військовослужбовців Нацгвардії, працівників ДСНС, Держприкордонслужби та ДМС", - зазначив Тракало.

Правоохоронці відкрили 11 кримінальних проваджень. З них 4 події стосуються фальсифікації виборчих документів, 3 – порушення таємниці голосування, зафіксовано 2 випадки завдання умисних легких тілесних ушкоджень, 1 випадок перешкоджання здійснення виборчого права та 1 хуліганство.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Найбільшу кількість правопорушень станом на 15:00 зафіксували у Києві (76), Донецькій (66) та Харківських областях (61). 5 із 11 кримінальних проваджень відкрито у Дніпропетровській області.

"Для оперативного документування фактів порушення виборчого законодавства створено понад 1 тисячу слідчо-оперативних груп, до складу яких включено 4,5 тисячі поліцейських", - додав речник Нацполіції.

Geplaatst door Iaroslav Trakalo op Zondag 31 maart 2019

Нагадаємо, що Центральна виборча комісія оприлюднила явку виборців на президентських виборах 2019 року. За попередніми даними, станом на 11:00 в Україні проголосували 16, 33% виборців.

Як повідомляв "Знай.ua", українці по всьому світу обирають президента.

Також "Знай.ua" писав, в українській столиці в день виборів президента України, 31 березня, на одній з виборчих дільниць з'явився чинний президент України Петро Порошенко.