В Україні призовник отримує разову допомогу після того, як поступить на військову службу, а також щомісячні грошові виплати.
Після звільнення в запас військовослужбовці строкової служби мають право на разову виплату в розмірі середньої зарплати свого регіону. Про це повідомив військовий комісар Київського міського військового комісаріату Сергій Клявлін, пише видання "Хвиля".
За словами військового комісара, після того, як призовник приймається на військову службу, він отримує разову допомогу в сумі 3800 грн. При цьому за ним зберігається місце його попередньої роботи, якщо він працював, і зарплата в розмірі середньої зарплати підприємства, на якому він працював.

При проходженні строкової військової служби військовослужбовці отримують щомісячне грошове забезпечення в сумі 350 грн. Також строковики мають право на 10-денну відпустку, але не раніше, ніж через 3 місяці після початку служби, а в разі необхідності - на додаткову відпустку за сімейними обставинами.
При звільненні в запас кожен строковик отримує разову виплату в розмірі 8 посадових окладів. Сума залежить від військової посади і звання, на яких строковик закінчує свою службу. Діти-сироти, а також діти з багатодітних сімей отримують 12 посадових окладів.
Клявлін зазначив, що є ще один вид допомоги - це разова матеріальна допомога в розмірі середньої зарплати того регіону, де проживає строковик. Для її отримання військовослужбовець, який звільнився в запас зі строкової служби, повинен спочатку стати на облік в своєму військкоматі, а потім звернутися із заявою на ім'я військового комісара для отримання цієї допомоги.

Також Знай.ua писав, в Україні термін служби становить 18 місяців. Ті, хто має вищу освіту – ступінь магістра або спеціаліста – служитимуть 12 місяців.