Доктор Євген Комаровський повідомив українцям про те, що необхідно робити батькам у першу чергу під час гикавки у дітей і коли необхідно терміново звертатися до лікарів.
Про це в неділю йдеться в дописі в Instagram лікаря-педіатра.
За словами Євгена Комаровського гикавка - це короткий вдих при закритій голосової щілини, обумовлений скороченням діафрагми, який провокує їжа з'їдена дуже швидко їжа, часте ковтання, переїдання, суха їжа, вживання газованих напоїв.

Якщо гикавка поєднується з болями в животі або вона триває понад три годин підряд - то це привід звернутися за медичною допомогою.
Доктор Комаровський розповів також про те як можна допомогти дитині в таких випадки. По-перше, необхідно висунути язик і затримати дихання, також можна проковтнути одну чайну ложку сухого цукру-піску або випити склянку солодкої води або води з льодом. Комаровський також рекомендує батькам у випадках гикавки у їхніх дітей запропонувати дитині проковтнути невелику кількість дрібно наколотого льоду або
посмоктати часточку лимона.
Також знаменитий педіатр рекомендує захопити великим і вказівним пальцями мова та м'яко потягнути його вперед або встати навшпиньки, руки за голову, дрібними швидкими ковтками пити зі склянки холодну воду (стакан тримає мама).

Нагадаємо, Комаровський пояснив українцям, як діти повинні носити шарфики.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.uа" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще