Будівництво російськими окупантами кримського мосту вже призвело до багатьох проблем. В Азовському морі погіршилася якість води, змінилася берегова лінія, а зараз можуть постраждати дельфіни.

Про це в інтерв’ю виданню "Апостроф" розповів кандидат геолого-мінералогічних наук, незалежний експерт Юрій Медовар.

"Насправді, водообмін порушений, і, звичайно, дуже серйозно можуть постраждати "червонокнижні" дельфіни в Азовському морі. Там може бути болото. Якщо процес триватиме, і наноси будуть збільшуватися, відповідно, глибина протоки — зменшуватися, великі судна не ввійдуть, і вся екосистема накриється мідним тазом. Можуть чистити фарватер, але це одна справа, а є ж ще берега, а там вже водорості стали рости, почалося гниття води, змінюється склад. Одні проблеми", – зазначив експерт.

Кримський міст
Кримський міст

За його словами, будівництво мосту порушило водообмін. Нещодавно в мережі з'явилися фото, на яких видно місця наносів піску і збільшення берегової лінії Керченської протоки. Окрім того, фото підтверджують те, що Кримський міст може знищити судноплавство по Керченській протоці.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Також Юрій Медовар вказав на ще одну небезпеку, але вже для самого моста. За його словами, його може знищити сама природа.

"Поруч з мостом є грязьовий вулкан, який проявляє активність приблизно раз у 8-10 років. Нещодавно по телебаченню показували, що в Азовському морі, ймовірно, спрацював грязьовий вулкан: рибалки прийшли ловити рибу, а там двометрові брили глини вийшли з дна моря, і колосальний глиняний масив став на березі. Там така міць, що міст буде просто знесений", – резюмував Медовар.

Раніше в Азовському морі вже вирував потужний грязьовий вулкан.

Нагадаємо, залізничні колії на Кримському мосту можуть пошкодити геологічні умови, великі навантаження і зовнішні фактори, що призведе до справжньої катастрофи.

Як повідомляв "Знай.ua", масштабної екологічної катастрофи не уникнути: Кримський міст знищує все живе, замість моря буде болото.

Також "Знай.ua" писав, що окупанти в істериці рятують своє творіння, яке може впасти будь-якої миті.