У четвер, 18 квітня, стало відомо про те, що Європарламент схвалив пропозиції Єврокомісії про зміну правил видачі віз для короткострокового перебування громадян третіх країн у Шенгенській зоні. Про це йдеться на офіційному сайті Європарламенту.

Так, термін подання на відкриття візи збільшено з 3 до 6 місяців до поїздки. Також документ передбачає можливість подання в електронному вигляді. У той же час діти та підлітки віком від 6 до 18 років тепер не зобов'язані платити візовий збір.

Крім того, максимальний термін дії багаторазової шенгенської візи збільшено з одного року до п'яти. Також змінилася вартість стандартного розміру візового збору: з 60 до 80 євро.

В Європарламенті зазначили, що нова візова політика повинна позитивно вплинути на розвиток європейського туристичного бізнесу, який забезпечує 10% загального ВВП усієї Європи. Згідно зі статистикою Єврокомісії, протягом 2017 року, було отримано понад 14 мільйонів шенгенських віз.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, що за останній рік різко зросла кількість відмов на в'їзд у країни Євросоюзу українцям. Так, близько 60 тисяч людей не пустили в Європейський союз у 2018 році, що на 20 тисяч більше, ніж у 2017 році. Найбільшу кількість відмов громадяни України отримували на території Польщі, коли намагалися перетнути кордон з Євросоюзом.

Як повідомляв портал Знай.uа, нещодавно в рамках передвиборної кампанії кандидата в президенти Петра Порошенка у мережі з'явилося відео, метою якого є залякати українців скасуванням безвізового режиму з країнами-членами Євросоюзу. Автори ролику впевнені, що в разі перемоги Володимира Зеленського кордони країн шенгенської зони будуть закритими для України.

Також портал Знай.uа писав, що громадянам України повідомили приємну новину, тепер ті, хто має можливість подорожувати, можуть вільно направлятися в Таїланд з туристичною метою. Для перебування в країні до 30 днів потрібно мати лише закордонний паспорт – біометричний або небіометричний.