Український національний залізничний перевізник компанія "Укрзалізниця" змінить тарифи. Для більшості типів вагонів ціна зросте.

Про це повідомляють у прес-службі компанії.

"Укрзалізниця" змінює тарифи на використання своїх вагонів для перевезення вантажів. Для більшості видів вагонів ціна збільшиться, однак для деяких — вартість оренди навпаки зменшиться.

Укрзалізниця
Укрзалізниця

У компанії зазначили, що тарифи на використання вагонів формуються в залежності від індексу цін виробників і вартості ремонту вагонів. За останні півроку ці показники майже не змінювалися, тому тарифи залишалися на рівні 2018 року.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Проте вже за чотири місяці 2019 року вартість нового вагона збільшилася, зросла вартість ремонтних робіт і зазнав змін індекс цін промислових виробників. Тому виникла необхідність чергового перегляду вартості вагонної складової", — повідомили в "Укрзалізниці".

Укрзалізниця
Укрзалізниця

В "Укрзалізниці" також додали, що для деяких видів вагонів тарифи на користування залишаться незмінними, а для деяких навіть зменшаться.

"За деякими типами вагонів розміри ставок збільшилися, але є деякі позиції, за якими вони не змінилися, або навіть зменшилися, наприклад, за використання автомобілевоза і критого вагона", — повідомив директор по економіці і фінансам "Укрзалізниці" Андрій Рязанцев.

Варто додати, що раніше повідомлялося, що "Укрзалізниця" анонсувала два додаткових поїзди за маршрутом Київ-Львів на період з 24 квітня по 1 травня 2019 року згідно з фейсбук-опитуванням.

Нагадаємо, що Укрзалізниця "зашторила" проблеми у вагонах: ремонту немає, зате тепер не видно.

Як повідомляв "Знай.uа" "Укрзализныця" за добу довела гривню до ручки.

Також "Знай.uа" писав, що глава "Укрзалізниці" збирає з пасажирів данину на нові шмотки.