Пенсійний фонд розказав про суттєві зміни вимог страхового стажу для українців.

У Пенсійному фонді України (ПФУ) нагадали, що українцям обов'язково потрібно знати нову систему для страхового стажу та виходу на пенсію, інформує Ukr.Media.

Відповідна зміни містяться в інформаційному відео ПФУ.

Українське законодавство передбачає, що громадяни України мають повне право вийти на пенсію у віці 60-65 років (пенсія за віком).

Мінімальна норма страхового стажу має становити не менше 15 років, це допоможе людині отримати пенсію, але тільки в 65 років.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

На даний момент, норми, які діють у 2019 році передбачають, що українці зможуть піти на заслужений відпочинок у 60 років, але якщо вони мають за плечима трудовий стаж не менше 26 років.

Отже, щоб вийти на пенсію в 63 роки, українці обов'язково повинні мати не менше 16 років страхового стажу. В 2028 році ця мінімальна норма для виходу на пенсію в 63 роки становитиме вже 25 років.

Тому, на даний момент, норми, які діють в 2019 році, передбачають, що громадяни України маючи трудового стажу не менше 26років, зможуть піти на заслужений відпочинок у 60 років.

З кожним роком ця відповідні норми будуть збільшуватися не в нашу користь, таким чином в 2028 році мінімальна норма страхового стажу становитиме 35 років.

В ПФУ також наголошують, що в 2021 році , щоб вийти в 60 років на пенсію жінкам потрібно мати не менше 28 років страхового стажу. Також зауважили, що з кожним наступним роком ця норма буде збільшуватися на один рік, і вже 2028 вона складе 35 років.

Ногадаємо, Контроль над пенсіонерами, дітьми та грошима: українцям презентували унікальну соцслужбу, головні нововведенняЕ-пенсія в Україні: коли з'явиться і що важливо знати вже сьогодні

Як раніше повідомляв Знай.ua, У Львові голодна пенсіонерка перекусила бюлетенями: "Шоколаду не дали, так хоч папірець"

Раніше портал Знай.ua писав, У Дніпрі маршрутник збив пенсіонерку: сама "вляглася під колеса" - ні краплі совісті