В церковному календарі це день вшанування пам'яті преподобного Антонія Печерського — засновника Києво-Печерської лаври і покровителя всіх руських ченців. Інші назви свята: «Антоніїв день», «Антоній Печерський», «Рясочник». У цей день наші пращури особливу увагу звертали на грім - звідси і пішла назва свята.

Антоній народився недалеко від Чернігова в 10 столітті. Коли він ще був молодий, то відвідав Афон і Палестину. Після повернення на батьківщину Антоній оселився поруч з Києвом. Потім з учнями викопав печеру, яку пізніше назвали Києві-Печерською лаврою. У Антонія був дар чудотворення, він зціляв хворих і міг передбачати майбутнє. Його мощі все ще не знайдені.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чого не можна робити 23 липня

В цей день збирають ряску для птахів і як добриво, але повністю всю збирати не можна, потрібно трохи залишити рибам, і щоб русалки змогли зв'язати собі вбрання з неї. Вважається, що саме в скупченнях ряски вони живуть. Ще сьогодні не варто підмітати в хаті і прибирати на подвір'ї. Інакше можна потурбувати Дворового, і він не встежить за тваринами. Їх може завести в свої володіння Водяний. Також не підходьте близько до водойм, адже вас теж можуть потягти міфічні істоти.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Народні прикмети на 23 липня

Приказки і прикмети

  • Якщо вранці трава суха - на ніч буде дощ.
  • Якщо вранці туман стелиться по воді - буде хороша погода.
  • Ранком чути грім – до вечора він принесе дощ, особливо якщо гримить безперервно.
  • Тихий дощ проллється, коли грім глухий. Злива зросить поля, якщо грім гучний.
  • Погода буде хороша, коли скачуть вздовж берега жаби.
  • Жаби вилізли на траву і сильно жалять мухи - до дощу.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.