В анексованому Криму на аеродромі недалеко від міста Саки просто в ангарі запустили авіаційну ракету "повітря-поверхня" , ведеться слідство. Про це пишуть РосЗМІ

Відзначається, що бойова частина ракети приблизно в 100 кг вибухівки не спрацювала. У разі вибуху, наслідки могли б стати катастрофічними.

Міністерство оборони Росії подало позов на більш ніж 46 млн рублів до військовослужбовцям морської авіації Чорноморського флоту Олексію Чебанову і Миколи Звєрєва з-за випадкового пуску керованої ракети Х-29ТД, передає 17 серпня "Комерсант".

Через недбалість військовослужбовців довелося списати дві Х-29ТД і спецаппаратуру для перевірки їх боєздатності. Також через інцидент був серйозно пошкоджений ангар.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Близько 13:30, як випливає з матеріалів розслідування, військовослужбовці, діючи за принципом "сам зробив - сам себе контролював", не перевірили, як то наказують регламенти робіт, справність чекових механізмів Х-29ТД", - сказано в матеріалах справи.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Бойова частина пущеної ракети, в якій було близько 100 кг вибухівки, не спрацювала. Проти Чебанова і Звєрєва також було порушено кримінальну справу про порушення правил поводження зі зброєю, що становлять підвищену небезпеку для оточуючих (ч. 1 ст. 349 КК).

Ракета вагою близько 700 кг на своєму шляху знищила апаратуру і ще один виріб 63М на апаратурі комплексу "Ока".

Нагадаємо, Міноборони Великобританії оголосило тендер на створення унікальних безпілотників, які будуть діяти в парі з військовими літаками.

Як повідомляв портал Знай.uа, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ задокументувала масове порушення Мінських домовленостей на Донбасі.

Також портал Знай.uа писав, що ЗСУ знищили взводний опорний пункт терористів на Донбасі.