В Україні хочуть ввести посімейне декларування доходів, яке повинно бути більш ефективним, ніж нинішня система оподаткування.

Про цю новину в інтерв'ю розповів нардеп від партії "Слуга народу" Данило Гетьманцев, якого називають одним з головних претендентів на місце керівника парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

За його заявами, обов'язкове декларування доходів буде вводитися через пару років після податкової амністії і добровільного декларування.

"Ми повинні спочатку виключити можливість ухилення від оподаткування великого бізнесу і т. н. олігархату з використанням низькоподаткових юрисдикцій. Друге – ввести таку форму декларування, яке буде вигідніше для платників податків", – повідомив Данило.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

"Ви зможете не тільки самостійно декларувати свої доходи, але і в межах своєї сім'ї. Тобто, платити податок за родину в цілому. Якщо, наприклад, у вас є утриманці або пільговики, це все повинно враховуватися в рахунок зменшення сукупного оподатковуваного доходу", – сказав депутат.

"Наприклад, громадянин купує квиток на відпочинок в Україну, чому він не може на цю суму зменшити оподатковуваний дохід? Держава повинна підтримувати такі витрати людей – і ми це хочемо зробити", – підкреслив також Гетманцев.

Він повідомляє, що податкова декларація в основному повинна формуватися податковою службою з тих джерел інформації, які вона має (про зарплату людини, про майно), і направлятися в електронному вигляді платнику податків.

Нагадаємо, озвірілий киянин розправився з дружиною і перерізав собі горло.


Як повідомляв раніше Знай.uа, літак розніс на друзки цілий будинок.


Також Знай.uа писав про те, що Алла Костромичова порадувала мережа новим фото на пляжі.