В даний моменет за законом України транспортні засоби, які їздять по дорогах загального користування, повинні проходити процедуру обов'язкового страхування.

Для всіх наземних транспортів поліс ОСАЦВ один, він затверджений Нацкомфінпослуг. В останній раз його оновлювали за розпорядженням №4498 в 2017 році. Тепер відомство за поданням Моторного страхового бюро України знову збирається зробити зміни.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Наказ № 1514 від 8.08.2019 року "Про внесення змін до розпорядження Нацкомфінпослуг від 14.12.2017 № 4498" вже запостили на сайті відомства.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У наступних документів з'являться нові зразки:

  • зразок та технічний опис поліса обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів;
  • зразок візуальної форми та технічний опис поліса обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, що підтверджує висновок внутрішнього електронного договору;
  • зразок і технічний опис спеціального знака, що видається страхувальнику при укладенні договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Розпорядження набере чинності 21 вересня 2019 року, а старі бланки ОСАЦВ можна використовувати до 1 березня 2020 року.

Нагадаємо, раніше Нацбанк нишком ввів максимальні штрафи за порушення: у мережу злили секретний документ.

Також Знай.uа писав, що під Вінницею два автомобіля влаштували байкеру кривавий боулінг: після такого не виживають, моторошні кадри.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що під Вінницею п'яний водій прикинувся пасажиром: копи "рокіровку" не оцінили.