Стало відомо, що в серпні 2019 року Національний банк України зафіксував приріст вилучених з обігу фальшивих купюр номіналом 500 гривень. Про це повідомляють на офіційному сайті НБУ.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Так, мова йде про вилучення близько 60 банкнот, які збувалися в касах автозаправок в різних регіонах країни - Києві та Київській області, а також у Закарпатській, Волинській та Житомирській областях.

Також в НБУ зазначили, що такі підробки можуть представляти потенційну небезпеку при розсіяному візуальному і тактильному контролі елементів захисту без використання детекторів.

Таким чином, Нацбанк закликав громадян і касових працівників не забувати про основні елементи захисту банкнот і способи перевірки їх автентичності.

У цілому, показники кількості і суми підробок у першому півріччі порівняно з аналогічним періодом 2018 року знизилися на 26% і 20%, відповідно.

Традиційно більшість вилучених з обігу підробок припадає на банкноти номіналами 500 (50% загальної кількості вилучених підробок), 100 (24%), 200 (14%) і 50 (11%) грн.

Нагадаємо, що Україна потрапила в скандал з купюрою 1000 гривень.

Як повідомляв портал Знай.ua, Нацбанк ухвалив резонансне рішення по валюті в Україні.

Також портал Знай.ua писав, чого чекати від грошової реформи.