Українців у цьому році чекає приємність: ще одне підвищення пенсій. У грудні мінімальна виплата збільшиться на 74 грн, а максимальна – на 740 грн. А в наступному році очікуються щонайменше два перерахунку: в результаті зростання прожиткового мінімуму, це з урахуванням нового бюджету.
Точні цифри стануть відомі після презентації проекту бюджету на наступний рік. Однак в уряді Гройсмана, який пішов у відставку, але встигло зверстати бюджет, вже анонсувати нові розміри зарплат і пенсій.

Пенсії планують підвищити в кілька разів – в липні та грудні. В результаті мінімальна пенсія повинна збільшитися з діючих 1564 грн до близько 1800 грн.
За законом українці у віці від 65 років, які досягли норми щодо стажу (30 років для жінок і 35 – для чоловіків) мають право на пенсію в розмірі не менше 2,4 тис. грн. Якщо ж їх розрахунковий розмір пенсії буде нижче, то різницю компенсують з державного бюджету.
При цьому при зростанні мінімальної пенсії до 1,8 тис. грн максимальний її розмір, на який мають право українці з високими (як мінімум в 8 разів вище середніх) зарплатами або спеціальними правами, становитиме 18 тис. грн.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще