Кабінет міністрів України заклав у державний бюджет 2020 року середню зарплату в Україні на рівні 12 540 гривень.

Підвищення мінімальної зарплати, а також висока конкуренція за робочу силу є головними чинниками підвищення середньої заробітної плати українців. Про це йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту про держбюджет №2000.

Зазначається, що у наступному році середня зарплата має достатньо зрости у порівнянні із 2019 роком.Сьогодні вона становить 10 329 гривень.

"Підвищення мінімальної заробітної плати, а також висока конкуренція за робочу силу сприятимуть підвищенню середньої заробітної плати у 2020 році. Пенсії в реальному виразі також дещо зростуть. В результаті споживання домашніх господарств становитиме 5,6% у 2020 році", - повідомляють у Кабміні.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

робота
робота

Таким чином, середня зарплата має зрости на близько 16% у порівнянні із 2019 роком, коли вона становить 10 329 гривень.

Зазначимо, що 20 вересня уряд презентуватиме у Раді проект бюджету на 2020 рік

Нагадаємо, у неділю, 15 вересня Кабмін вніс до Верховної Ради проект держбюджету на 2020 рік.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні затвердили новий тариф на газ

Також Знай.ua писав, Кабінет міністрів України вдосконалив механізм надання житлових субсидій населенню в грошовій формі