Народними депутатами запропоновано виключити з оподаткування автомобілів акцизний податок. Розраховується, що це зменшить оподаткування при їх ввезенні на суму від 750 до 2500 євро.

Сьогодні акциз діє при ввезенні в Україну нових або уживаних автомобілів і мотоциклів та залежить від типу двигуна і його обсягу. Більша сума акцизу нараховується, відповідно, на старші авто, а на нові машини цей платіж мінімальний, - повідомляють ЗМІ.

Законопроект змінить оподаткування ввезених авто

Для прикладу, на 15-річне бензинове авто з об'ємом двигуна 1 л акциз становить 750 євро, а на 2,2-літровий дизельний того ж року випуску - 2500 євро. На нові авто цих же параметрів акциз становить 50 і 188 євро відповідно.

Законопроект змінить оподаткування ввезених авто

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло
Показати ще

Якщо законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов на авторинку" № 2 132 від 12.09.2019, який в повному об'ємі знімає акцизний збір при ввезенні автомобіля, приймуть, то завозити автомобілі з-за кордону буде дешевше на суму цього платежу, тобто в середньому на 500-2500 євро.

Законопроект змінить оподаткування ввезених авто

За таких умов вартість вживаних авто може впасти на цю ж величину, а ціна нових зміниться мало. А через збільшення імпорту вживаних авто ринок нових може "просісти" ще більше. В результаті, бюджет недоотримає кошти, які будуть компенсовані за рахунок інших категорій населення або бізнесу

Нагадаємо, раніше як придбати вживане авто за копійки, лайфхаки для водіїв

Як повідомляв портал "Знай.ua", Рада відтермінувала штрафи для "євробляхерів"

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський врятує "євробляхерів": українцям даний другий останній шанс