Зовнішнє незалежне оцінювання в 2020 році не передбачає жодних глобальних змін – тож цьогорічні одинадцятикласники можуть бути спокійні. Але вже через рік у ЗНО-2021 готується багато нововведень.

У 2020 році випускники можуть здати під час ЗНО максимум чотири предмети. Прийдешні зміни вже оприлюднені Міністерством освіти.

Обов'язковим до здачі є українська мова і література. Другий предмет – це математика або історія України (період ХХ - початок ХХІ століття) на вибір. Третій предмет залежить від обраної спеціальності – обрати можна із наступних дисциплін: фізика, біологія, хімія, географія, англійська, французька, німецька, іспанська.

Графік здачі:

Графік здачі ЗНО-2020

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Результати зовнішнього тестування з математики та фізики оголосять не пізніше 12 червня 2020 року; з української мови та літератури, іноземних мов та історії України - не пізніше 20 червня 2020 го; з біології, географії та хімії - не пізніше 24 червня 2020-го.

Для вступу до вузів у 2020 році підійдуть сертифікати ЗНО за 2017, 2018, 2019 і 2020 роки. З іноземної мови - тільки 2018-2020 рр. Мінімальний прохідний бал на бюджет - 125. На правові та лікарські спеціальності - 150.

Міністерство освіти підготувало нововведення у ЗНО

Щодо нового українського правопису, затвердженого в травні, повідомляється, що на ЗНО в 2020 році перевіряти знання нових правил в українській мові ще не будуть. Також Міносвіти змінило список творів, які треба прочитати обов'язково: прибрали 14 і додали 11 творів.

Істотні ж зміни очікуються вже в 2021 році. Міністерство освіти вже оприлюднив подробиці. В 2021 році математика та історія України стануть обов'язковими

Тести з української мови та математики стануть дворівневими. Базовий рівень - українська мова як державна і поглиблене вивчення - українська мова та література.

Міністерство освіти підготувало нововведення у ЗНО

Математика стане обов'язковою і також буде складатися з двох рівнів. Перший - базовий, другий - для тих, хто вивчав предмет поглиблено. Центр оцінювання якості освіти обіцяє опублікувати приклади тестів з математики вже в жовтні 2019 року.

Третім обов'язковим предметом стане історія України або англійська мову, на вибір абітурієнта. Також можна буде здати на вибір додатковий предмет.

З 2021 року математика в форматі тестування буде обов'язковою для випускників четвертих та дев'ятих класів, 11 (12) класу, студентів коледжів і Профтех, які раніше не отримали атестат після 11 класу.

Нагадаємо, раніше у Зеленського почали готувати повний перезапуск освітньої системи

Як повідомляв портал "Знай.ua", студенти мітингували під КНУ імені Тараса Шевченка

Також "Знай.ua" писав, що у Міністерстві освіти і науки України роз’яснили щодо інклюзивного навчання