У команді Зеленського розпочали думати про те, як повернути українцям землю, яка відійшла державі, та врегулювати ринок землі в країні. Про це йдеться в телеграм-спільноті команди Зеленського.

​​Як відзначається, попри те, що в Україні практично найродючіші землі, урожай гірший, у порівнянні з іншими країнами:

“Маючи родючі землі, українці збирають значно менші врожаї, ніж сусіди. Це через те, що у нашій країні не існує прозорих правил на ринку землі, а відтак наші ґрунти виснажують недбалі сільгоспвиробники”, - йдеться в повідомлення.

Також “Слуги народу” навели цифри: 1 га землі приносить врожаю на: 413 доларів в Україні та 1143 доларів в Польщі.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Окрім цього, у Зеленського відзначили, за 18 років мораторію на продаж землі аж 1,5 млн га родючих земель потрапили у державну власність тільки тому, що люди не могли їх продати:

“Тобто власники земель жили на мізерні пенсії, бо не могли заробляти на родючих паях. Після їхньої смерті землі просто відійшли державі. Мораторій відбирає землю українців, а ми повернемо!”

Нагадаємо, у Верховній Раді в п'ятницю, 20 вересня, презентували проект бюджет країни на 2020 рік.

Раніше Знай.ua повідомляв, Володимир Зеленський закликав не вірити в страшилки, які поширюють через можливість зняття мораторію на продаж землі.

Також Знай.ua писав, Зеленський призначив головою Служби зовнішньої розвідки Євдокимова.