В Україну вже прийшла справжня осінь, вересень завершується, а з приходом жовтня приходять й заморозки. На автомобільних дорогах загострюється ситуація, та, всьому виною нові погодні умови. Саме тому експерти нагадали, що потрібно знати водіям і як заздалегідь підготувати своє авто до різких перепадів температури.

Дуже важливо знати, яких необхідно дотримуватися правил на дорозі, і як підготувати свій автомобіль до осіннього сезону. Про це пише портал "Хвиля".

Найголовніші правила:

1. Погана видимість

Зі зміною погоди на дорогах знижується видимість, цьому причина часті тумани, дощі та тривалі сутінки. Щоб убезпечити себе, інших водіїв і пішоходів, варто враховувати швидкісний режим.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

2. Перші заморозки і листя

Опале листя може стати вагомою причиною, щоб дуже уважно контролювати швидкість свого автомобіля. Адже волога погода, перші заморозки, листя і ожеледь можуть зробити з асфальту справжній крижаний каток, як результат на цих слизьких покриттях гальмування може бути дуже тривалим. Можна не встигнути зупиниться перед пішоходами та іншими авто. Обов'язково враховуйте це.

3. Діти на дорозі

Вже розпочався навчальний рік, багато школярів, загравшись, можуть вибігти на проїжджу частину поруч зі школою або грати на пішохідному переході. Тому будьте обачні проїжджаючи дитячі садки, школи, пішохідні переходи і місця скупчення дітей.

4. Осінні дощі

До однієї з найнебезпечніших причин аварій на дорогах в осінній період є дощі і слизьке покриття. Не забувайте знижувати швидкість авто, особливо якщо дощ, а ви знаходитесь на невідомій вам ділянці дороги, намагайтеся не робити різких поворотів і маневрів.

5. Акумулятор автомобіля

З приходом осені температура змінюється дуже різко, що негативно впливає на роботу акумулятора вашого авто, підвищуючи навантаження на нього, особливо під час постійного використання підігріву і ввімкнення фар. Намагайтеся перевірити як працює ваш акумулятор, чи справний він, чи потрібно його зарядити чи можливо його потрібно замінити на новий.

6. Кліматична система

Восени падає листя, яке може забити отвори вентиляційної системи авто, потрібно періодично перевіряти її і в разі виявлення листя діставати його звідти.

Нагадаємо, летів назустріч смерті: під Києвом водій потрапив у фатальну ДТП на шаленій швидкості.

Як повідомляв Знай.uа сотні пожежників і рятувальників: рух Хрещатиком перекрито, - що відбувається.

Знай.uа писав, неадекватний маршрутник познущався над матір'ю загиблого бійця АТО, українці лютують: "Краще б ти впала", фото.