На виплату житлових субсидій в проекті держбюджету на 2020 рік закладено майже на 14% менше суми, яка передбачена на ці цілі в поточному році. Міністр соціальної політики Юлія Соколовська стверджує, що всі, хто потребує державної допомоги, субсидії отримають.

Субсидія
Субсидія

На житлово-комунальні субсидії цього року витратять круглу суму в розмірі 47,63 мільярда гривень. Це на 7,47 мільярда гривень. У поточному році на субсидії було витрачено 55,1 мільярда гривень.

Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська визнала, що, "якщо порівнювати з цифрами, включеними до бюджету на цей рік", закладені обсяги видатків на субсидії в бюджет-2020 справді дещо менші.

"Скорочення викликане виключно економічними чинниками: за рахунок індексації пенсій, збільшення рівнів мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму доходи українців зросли. Відповідно, зменшився й розмір субсидій, які держава виплачувала громадянам", - написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Про субсидії у новому опалювальному сезоні Після оприлюднення проєкту бюджету на 2020 рік у ЗМІ поширюється інформація...

Geplaatst door Соколовська Юлія op Dinsdag 17 september 2019

При цьому, за словами міністра, "скорочення витрат не приведе до скорочення (кількості) одержувачів".

"Влада не збирається відмовляти одержувачам субсидій!", - заявила Соколовська.

За словами міністра, така ситуація складається через індексацію пенсій, збільшення рівнів мінімальної зарплати, а також зростання прожиткового мінімуму українців.

оформлення субсидій
оформлення субсидій

Розмір має значення

За станом на 1 січня 2019 року в Україні субсидії отримували 3,65 мільйона домогосподарств, що майже вдвічі менше, ніж роком раніше.

Газова залежність

Є ще один нюанс - якщо кількість отримувачів субсидій не знизиться або знизиться несуттєво, скорочення витрат відбудеться за рахунок зменшення розмірів виплат, про що також сказала глава Мінсоцполітики.

На догоду МВФ

При цьому, якщо всі фактори, що впливають на виплату субсидій, залишаться без змін, коштів на виплату субсидій повинно вистачити.

Нагадаємо, у жовтні на українців чекає підвищення тарифів: вода на вагу золота, скільки доведеться платити.

Як повідомляв портал Знай.ua, субсидії, пенсії та стипендії українців чекає масштабна перевірка: кому доведеться попрощатися із виплатами.

Також портал Знай.ua писав, що кардинальні зміни в ЗНО: коли чекати і як готуватися одинадцятикласникам.