Нардепи від партії Порошенка "Європейська солідарність" зареєстрували в Раді постанову, що блокує підписання закону про кешбеки. Документ оприлюднили на сайті парламенту.

Постанову вже передано на розгляд. До тих пір, поки законопроект не приймуть якесь рішення, спікер Ради Дмитро Разумков або президент Володимир Зеленський не можуть його підписати.

Уточнимо, що кешбеки можна буде отримати за скаргою на недобросовісних продавців. Якщо покупець помітить у товарному чеку невірно зазначену суму або його не дадуть, тоді зможе отримати винагороду.

Продавець зобов'язується заплатити штраф у розмірі 150% за товар або послугу. Частину штрафу (100% від вартості товару) віддадуть покупцеві, а частина (50%) отримає держава.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Нагадаємо, що в Україні скасували важливий податок: що потрібно знати кожному.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський виграв трохи часу для "євробляхерів": коли почнуть штрафувати.

Також портал Знай.uа писав, що у Раді зареєстрували кілька законопроектів, з метою не тільки зберегти дороги країни, але і поповнити дорожній фонд.