Стало відомо, що українське Міністерство цифрової трансформації збирається протягом 2-3 років легалізувати діяльність з майнингу криптововалют. Про це повідомляє прес-служби відомства.

Так, в уряді збираються розробити версії оподаткування у сфері поводження з криптовалютой, а вже до літа 2020 року затвердити міжнародні рекомендації по боротьбі з відмиванням коштів, щоб зменшити негативні результати легалізації криптовалют.

Також Міністерство цифрової трансформації України планує на найближчі 2-3 року узаконити майнінг криптовалют і залучити в країну міжнародні криптовалютные біржі, а також зробити Україну конкурентоспроможною на світовому ринку віртуальних активів, залучити в країну зарубіжні компанії та інвесторів.

До того ж, про цю легалізацію в Україні говорили ще в 2018 році. Наприклад, збиралися розробити правила оподаткування операцій з криптовалютой. В уряді доручили внести майнінг криптовалют в класифікатор видів економічної діяльності.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, що у перший тиждень жовтня гривня почала втрачати закріпилися позиції по відношенню до долара.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям розповіли, як правильно створювати електронні гаманці і який краще вибрати.

Також портал Знай.ua писав, що bitcoin рано списувати з рахунків. Найпопулярніша криптовалюта в світі до кінця 2019 року може подорожчати до $5 тисяч, а після цього різко підніметься в ціні і буде коштувати $1 мільйон. Такою несподіваною думкою шокував в інтерв'ю виданню Cointelegraph віце-президент IBM по блокчейну Джессі Ланд.