З'явилася вельми тривожна інформація для українських громадян. Стало відомо, що вже з жовтня ціни на газ можуть різко зрости. А до кінця опалювального сезону ціна для кінцевого споживача, за прогнозами експертів, збільшиться з 6 до 8,5 грн за кубометр.

Про це стало відомо завдяки повідомленню глави компанії "Нафтогаз-Україна" Андрія Коболєва.

газ
газ

"Ціна газу для населення за минулі п'ять місяців знизилася на 25%. Зараз вона нижча, ніж рік тому. Є ризик, що взимку газ подорожчає, тому що на нього збільшується попит. На це вказують і поточні біржові прогнози. На період опалювального сезону підвищення може скласти 20-25% – до 8,5 грн за куб. Якщо буде переривання транзиту російського газу, криза поставок, то ціни можуть зрости ще більше.", - заявив Коболєв.

В даний момент, з урахуванням податку і всіх платежів, кінцева ціна для українців коливатиметься близько 5,5-6 грн за кубометр. Хоча ще минулого року в планах Кабміну було підвищення тарифу майже до 10 грн.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, монетизація субсидій: як отримати компенсацію за комуналку готівкою в опалювальний сезон.

Як повідомляв Знай.uа безкоштовно комуналка? Українцям готують несподіваний сюрприз напередодні опалювального сезону.

Знай.uа писав, найгірша в Європі: назвали найважливішу причину, чому Україну покидає молодь.