Православна церква у цей день згадує апостола від сімдесяти Діонісія Ареопагіта, єпископа Афінського. Інші назви свята: «День Діонісія», «Позимний Денис — лихого ока бережись», «Осінні лихоманки».

Діонісій навчався у апостола Павла і став першим єпископом Афін. У 95 році його відправили проповідувати християнство в Галлії. Через рік Діонісія вбили язичники. Вважається, що він написав твори, які стали популярні в 5 столітті під назвою «Ареопагітики». Саме вони зробили сильний вплив на християнську філософію.

Чого не можна робити 16 жовтня

Не дивіться в дзеркало, щоб не накликати на себе 40 бід. Будьте обережнішими на вулиці, може причепитися лихоманка, і ви захворієте надовго. Не дивіться в очі карооким людям, вони можуть випадково наврочити вам. Не підбирайте монет на дорозі та інших грошей – залишитеся без власних.

Народні прикмети на 16 жовтня

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Приказки і прикмети

  • Якщо хмари темні і пливуть низько, це означає, що скоро буде похолодання і снігопад.
  • Якщо галки збилися у зграї і галасують, то погода кілька днів буде ясною і теплою.
  • Горобці перелітають з місця на місце - говорять про те, що скоро настане негода.
  • Якщо миші риють нори на південну сторону – зима буде холодною.
  • Денис потягнув день на низ.
  • Позимний Денис – лихого ока бережись.
  • Народжені 16 жовтня володіють даром лікування. Носити їм слід гранат.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, на скільки жорстоким буде жовтень. Прогноз приголомшить українців. Народний синоптик Леонід Деркач повідомив, чи буде бабине літо і коли чекати його настання.

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.