Гендерний розрив у оплаті праці в Україні може зникнути.

Таку заяву зробила міністерка соціальної політики Юлія Соколовська під час зустрічі з делегацією Міжнародної організації праці.

Вона зазначила, що Міністерство готове працювати над цією проблемою та впроваджувати передові світові практики:

"Рівність, прозорість та справедливість – основа діяльності нашої команди. Ми готові до співпраці, аби впроваджувати передові світові практики і ліквідувати розрив у оплаті праці чоловіків та жінок". Юлія Соколовська

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У 2018 році, за даними Мінсоцполітики, жінки отримували на 21% нижчу заробітню платню, порівняно з чоловіками. Цей показник вищий, ніж у більшості країн Європи - там середня гендерна різниця у оплаті праці становить 16%.

Мінсоцполітики та Міжнародна організація праці домовилися про спільне удосконалення української нормативної бази, стратегічне консультування та проведення аналітичних досліджень.

зарплата
зарплата

Нагадаємо, раніше у Зеленського анонсували перезавантаження Мінсоцполітики.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Пенсійним фондом України триває фінансування пенсій.

Також "Знай.uа" писав, що у Зеленського порівняли пенсії суддів і простих українців.