Зеленський завдасть нищівного удару по російськомовному населенню

Міністр освіти України Ганна Новосад заявила, що у вересні наступного року всі російські школи в Україні почнуть навчання українською мовою.

"Російськомовні школи ще є. Але з вересня 2020 року вони переходять на українську мову навчання. А школи з мовами нацменшин, які відносяться до мов Євросоюзу, – з вересня 2023 року. І тих, і інших, ми повинні до цього переходу підготувати", – сказала міністр.

Кабмін провів "кадрові чистки" в ОДА

Кабінет міністрів України 20 жовтня, неділя, за підсумками засідання визначився з тим, кого призначити на посаду глави 5 облдержадміністрацій, і вибрав їх заступників.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також, 2 глав ОДА звільнили - це Михайло Бно-Айріян, губернатор Київської ОДА, і Віталій Комарницький, губернатор Луганської ОДА.

Хто з українців отримає авто даром

В Україні на даний момент гостро стоїть проблема з тисячами "євроблях", які не поспішають розмитнювати їх власники. Машини, які вже конфіскували, продають за копійки, іноді машину віддають навіть абсолютно безкоштовно. Останнім часом це відбувається все частіше і частіше.

За його словами, за безцінь машини почали віддавати іншим людям вже давно - зазвичай їх передають медичним, соціальним або військовим організаціям. Закон цього не забороняє.

Онкохвора Заворотнюк розповіла про серйозні проблеми з психікою

Російська актриса і зірка культового серіалу "Моя прекрасна няня" Анастасія Заворотнюк, яка зараз бореться з онкологічним захворюванням, на піку своєї популярності страждала від манії переслідування.

Манією переслідування Анастасія почала страждати із-за раптової популярності після ролі няні Віки. Вона не була готова до підвищеної уваги журналістів, які чатували на кожному кроці.

Деяким українцям спростили отримання субсидій

В Україні дитячі будинки сімейного типу відтепер зможуть отримати субсидію на понаднормову площу будинків. Про це стало відомо з офіційної інформації на сайті Уряду.

Субсидія
Субсидія

Слуги народу прийняли зміни до постанови, які спрощують призначення житлових субсидій дитячим будинкам сімейного типу, військовослужбовцям, громадянам старше 60 років. І це значно спростить людям оббивання порогів.