В церковному календарі це день вшанування пам'яті Іакова Алфеєва - одного з 12 апостолів Ісуса Христа. Інші назви свята: «Яків», «Іаков», «Яків студений», «Деревопилець». В цей день було прийнято випікати пироги і пригощати ними своїх рідних і близьких. Вважалося, що це забезпечить благополуччя і міцне здоров'я на найближчий рік.

Про Іакова Алфеєва мало що відомо, у Біблії про нього не йдеться, але згадується його ім'я серед 12 апостолів. Однак точно відомо, що він був простим митарем, а також проповідував християнство в Юдеї. Коли став одним з апостолів, то проповідував в Едессі, потім сам в Газі і Південній Палестині. Складність дослідження його життя з християнстві полягає в змішуванні його з іншими Іаковами.

Чого не можна робити 22 жовтня

Будьте уважніше і не марнуйте дарма сили. Обережніше в транспорті та в юрбі, у вас можуть вкрасти. Також слід уникати сварок і любовних зв'язків, вони принесуть тільки розчарування. Смарагд дуже допомагає у цей день. Якщо вам сняться погані сни, то покладіть його під подушку, і їх замінять світлі і радісні.

Народні прикмети на 22 жовтня

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Приказки і прикмети

  • Якщо на Якова зранку йтиме дощ, то до вечора заметами сніг буде лежати.
  • Якщо 22 жовтня випаде сніг, то рік пройде вдало.
  • Якщо на Дровопильця сніг піде вперше, то зима настане через 40 днів.
  • Якщо сніг падає і тане, то урожай не вдасться.
  • У цей день з'явилися бурульки, значить осінь буде довгою.
  • Якщо утворилася ожеледиця, значить скоро буде дощ.
  • Якщо модрина не розгубила свої голки, а вишня не впустила листочки, то сніг не випаде, а якщо і ляже на землю, то розтане.
  • Якщо цибуля має «одяг» більше колишнього, то зима буде холодною.
  • Дуже пухнастий заєць віщує швидку міцну зиму.
  • Народжені 22 жовтня мріють про кохання, хоча на перший погляд суворі. Таким людям не дуже щастить у коханні. Носити їм слід сапфір.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, на скільки жорстоким буде жовтень. Прогноз приголомшить українців. Народний синоптик Леонід Деркач повідомив, чи буде бабине літо і коли чекати його настання.

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.