Цього ніхто не очікував, але воно сталося. Так, в Уряді пообіцяли що вже у 2020 році пенсіонери отримають надбавку до пенсій. Щоправда, у Законопроекті про державний бюджет зазначено, що виплати підвищиться на розмір індексації, а це передбачає всього кількасот гривень, пише РБК.

Як відзначається, мінімальна пенсія у наступному році підніметься з 1638 гривень до 1769 гривень. Зауважимо, що наразі Україні середня пенсія становить близько 3020 гривень.

пенсіонери
пенсіонери

Передбачається, що підвищення пенсій відбуватиметься в 3 етапи: у січні 2020-го для військових та у липні-грудні для пенсіонерів. За очікуванням голови Комітету Верховної Ради з питань соцполітики, підвищення пенсії може відбутися на рівні 12-13%.

Підкреслимо, що в проекту бюджету-2020, витрати на пенсійне забезпечення складають 173 млрд гривень. При цьому пенсіонерам старше 80 років підвищать надбавки по догляду на 670 гривень – на це закладено 806 млн гривень.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, що через новий механізм отримання грошової допомоги від держави, який почав діяти з 1 жовтня 2019 року, деякі українці залишилися без субсидії.

Як повідомляв портал Знай.uа, українським пенсіонерам передбачили підвищення і надбавки: пощастить не всім.

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.