Відомий дитячий лікар Євген Комаровський впевнений, що в сучасному світі ртутні термометри - велика рідкість. За словами педіатра, на даний момент майже ніхто не використовує, крім того, їх мало де випускають. Однак, якщо ви розбили ртутний градусник, то варто бути гранично обережним і дотримуватися порад, які опубліковані в ролику.

За словами Комаровського, існує Всесвітня декларація про заборону застосування ртутьвмісних вимірювальних приладів.

доктор Комаровський
доктор Комаровський
Доктор Комаровський

"Небезпечні саме пари ртуті, які ми будемо вдихати. Ртуть випаровується при температурі вище 18 градусів, і чим в кімнаті тепліше, тим активніше треба метушитися. Ні в якому разі не збирайте ртуть за допомогою пилососа. Використовуйте скотч - це саме зручне", - пише доктор.

Слід зазначити, якщо ви знаєте, що в певному місці є ртуть, але не можете її звідти ніяк дістати, то нейтралізувати пари ртуті можна за допомогою спеціального розчину, який можна легко і швидко приготувати в домашніх умовах.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Євген Комаровський
Євген Комаровський
Євген Комаровський

"Для цього потрібно в одному літрі води розчинити 40 грам натертого господарського мила і 50 грамів кальцинованої соди. Далі залишається лише цим розчином залити потенційно небезпечне місце", - підсумував Комаровський.