У православній церкві це дата вшанування пам'яті священномученика Зиновія, єпископа Егейського, і сестри його — мучениці Зіновії. Інші назви свята: «3іновій», «День Зиновія», «Синичкин день». Синичкиним день називали, тому що саме в цей день прилітають зимові птахи.

Це відмінний день для мисливців і рибалок, раніше в цей час починався сезон зимової риболовлі та полювання на хутрового звіра. Але зараз занадто жарко для цього. І все ж слід попросити Лісовика не плутати сліди в лісі. Це допоможе швидше вистежити дичину. Заодно попросіть про захист від дикого звіра. Але за це потрібно пообіцяти не топтати траву, не ламати дерева і кущі, не вбивати більше потрібного тварин і в жодному разі не чіпати мати з дитинчатами. Варто не виконати дану обітницю, і Лісовик покарає – заплутає сліди, в лісі змусить заблукати, налякає, гілками поб'є по тілу, напустить лихоманку. Якщо в цей день нічого не зловити, то весь рік буде невдалим.

Народні прикмети на 12 листопада

Першого підстреленого зайця прийнято готувати тільки чоловікам. До нього додають моркву, цибулю і багато часнику. Їсти його потрібно тільки мисливцям, заїдаючи хлібом з пшеничного та житнього борошна.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

А рибалкам перед риболовлею потрібно три рази помолитися. Першу рибу варто відпустити, вона приведе своїх родичів.

Так як це ще і Синичкин день, то до нього теж потрібно підготуватися. Взимку у багатьох птахів немає достатньо їжі, та й вітер зі снігом може бути занадто суворим. Зробіть годівнички і наповніть їх припасами. Також розкидайте корм по двору. Якщо у ваш двір залетить синиця, то в ньому оселиться щастя та удача.

Синичка, фото: Гатчинская правда
Синичка, фото: Гатчинская правда

Молодим людям, які хочуть побачити світ, потрібно сьогодні попросити у синички допомоги в цій справі. Підійдіть до годівниці, покладіть в неї шматочок сала і скажіть: «Синичка-пташка, ти багато літала, стільки побачила. І я хочу дізнатися, сто доріг потоптати. Прошу тебе, благослови, дорогу мені покажи. Амінь». Потім три рази обійдіть годівницю за годинниковою стрілкою і підіть.


Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, що погода взимку буде аномальною. Тенденція останніх років збережеться, однак зміни клімату призведуть до сильних коливань температур. Українці ще дізнаються, що таке "собачий холод".

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.