Вже починаючи з 2014 року українці розпочали масово "захоплювати" Польщу та активно піднімати її економіку. Однак, охочих працювати за кордоном стає все менше. Про таке повідомляється в іноземному виданні Gazeta Wyborcza.

Як відзначається, починаючи від 2014 року, польська економіка виросла на 22%, з яких 2,5% є внеском українських працівників. Адже саме вони в пошуках кращої долі і покинули Україну та поїхали працювати у Польщу.

Як вважають дослідники, з одного боку, це добре, а з іншого - погано. А річ у тому, що Польща більше не може розраховувати на постійний приплив робітників з України. Адже вже 2018 році кількість охочих працювати у Польщі зменшилася вперше від 2014 року. І причина проста – економічна ситуація в Україні починає покращуватися. Тому поляки зараз мають причини до занепокоєння, йдеться в газеті.

"Упродовж останніх п'яти років внесок мігрантів зі сходу у зростання економіки був майже таким самим, як внесок нових польських працівників. Попри це, ми недостатньо робимо для того, щоб вони тут залишилися", - підкреслюється у виданні.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Нагадаємо, українців порадували значним підвищенням зарплати.

Як повідомляв Знай. ua, економіст розклав по поличках держбюджету України 2020 року.

Також Знай. ua писав, що Україну заполонили фальшиві гривні.