Через відсутність опадів в останні місяці окупований Росією Крим пересихає. Катастрофа вже не загарами, на півострові пересохли деякі річки, а це загрожує тисячам людей, а також посівам та майбутньому врожаю. У російському Гідрометцентрі повідомили, що в Криму вже пересохли головні річки і водосховища природного стоку півострова, передає "Крим. Реалії".

Засуха в Криму, 24 канал
Засуха в Криму, 24 канал

Серед пересохлих річок Чорна, яка поповнює Чорноріченське водосховище міста Севастополя, а також річка Альма, яка живить Партизанський водосховище Сімферополя. А річки Кача, Бельбек і Коккозка вже на межі пересихання – вони сильно виснажені посухою. Також рівень води різко знизився в Сімферопольському і в Аянському водосховищах. Синоптики відзначають, що подібна посуха в Криму спостерігалася в 1994 і 2012 роках. Однак, в цьому році ситуація може бути ще гіршою, оскільки до кінця листопада опадів на півострові не прогнозується.

Екологи вважають, що посусі посприяла й вирубка дерев на півострові, яку проводять у рамках "благоустрою" окупанти. І якщо раніше дерева активно висаджувалися, адже вони сприяють утриманню води, то нині окупанти їх активні знищують.

Засуха в Криму, ЦЖР
Засуха в Криму, ЦЖР

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, озвучений тривожний прогноз по Криму, часу залишилося дуже мало.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що екологічна катастрофа назавжди змінила Крим.

Також портал "Знай.ua" писав, що кримчани завили від режиму російських окупантів.