Володимир Зеленський, президент України підписав указ №837/2019 "Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави", згідно з яким для українських пенсіонерів зміниться система державних виплат.

Указ включає ряд законопроєкт. Згідно з документом, на момент 31 грудня 2019 року переважна частина адміністративних послуг в Україні перейде в електронний формат. Це торкнеться і пенсій з урахуванням потреб українців з інвалідністю.

Згідно з проектом бюджету України на 2020 рік, мінімальна пенсія в Україні буде складати 1769 гривень. А тим українцям, які пропрацювали не менше двох років після того, як їм призначили пенсію, зможуть отримати можливість перерахунку та підвищення виплати. Перший етап перерахунку пенсій українцям відбудеться 1 грудня.

Пенсіонери, фото 33 канал
Пенсіонери, фото 33 канал

До кінця 2019 року у Пенсійному фонді України збираються розробити "Пенсійний калькулятор". Він допоможе українцям порахувати, скільки вони отримають пенсії.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

30 червня 2020 запрацює ще одне пенсійне нововведення: пенсія за віком тепер буде нараховуватися автоматично, як тільки українець досяг віку отримання виплати.

Пенсіонери, Сьогодні
Пенсіонери, Сьогодні

Для людей, які долучені до шкідливих і важких виробництв, введуть професійну накопичувальну пенсійну систему.

До кінця 2020 року уряд збирається організувати адресний підхід надання комплексної соцдопомоги для українців. Для цього буде створена верифікація моніторингу соцвиплат.

Нагадаємо, раніше в Україні перерахують пенсії і зарплати: скільки у 2020 році виділять грошей з бюджету.

Також Знай.uа писав, що в Україні змінюють правила видачі соцдопомоги пенсіонерам: хто має право на пільги.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що у листопаді субсидії можуть не нарахувати: що робити і куди звертатися, покрокова інструкція.