Відтепер на водіїв, які перевозитимуть дітей без автокрісла, чекають серйозні штрафи. Відповідний закон вже підписав глава держави Володимир Зеленський, повідомила прес-служба президента.

Відзначимо, що ще у жовті Верховна Рада підтримала законопроект, який передбачає штрафи за порушення правил перевезення дітей. Відтак, згідно до закону, за перше правопорушення водій муситиме заплатити 510 грн, а за повторне – 850.

Тоді зазначалося, що це допоможе підвищити рівень безпеки дітей на дорозі, та сприятиме зменшенню ДТП та смертності дітей. Наразі відповідний закон вже підписав президент України Володимир Зеленський.

Дитина у таксі, фото - Timothy Fedenko
Дитина у таксі, фото - Timothy Fedenko

Зауважимо, що якщо закон зрозумілий для батьків, то нічого не ясно зі службами таксі, адже в ухваленому законопроекті наразі не прописано, чи притягуватимуться до адміністративної відповідальності за перевезення дітей без автокрісел таксисти.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадуємо, що в Одесі біля трамвайного вагона прямо на ходу вивалилось скло.

Раніше портал Знай.uа писав, що небезпечні Богдани: переповнена маршрутка розвалилася на ходу. Очевидці повідомляють, що таке для них, на жаль, не новина

Також Знай.ua повідомляв про те, що у Києві неадекватний чоловік спалив дотла автобус Ikarus.