10 листопада, в Садковіце під Варшавою, Польша, в холодильній камері знайшли двоє загиблих українців 28-ми та 46-и років. Як пізніше з'ясувалося, обидва чоловіки поїхали на заробітки. Працювали вони на яблучної плантації. Загинули вони в приміщенні, в якому перекривають кисень і пускають азот, щоб фрукти краще зберігалися.

За словами місцевих співробітників правоохоронних органів, про смерть чоловіків у поліцію заявив власник ангара. У польських ЗМІ повідомляють, що дверей в ангар не торкалися, вікно в приміщенні було відкрито, але поруч із загиблими знайшли пляшки з алкоголем.

українці на кордоні з Польщею, Reuters
українці на кордоні з Польщею, Reuters

Польський журналіст розповідає, що за версією місцевих правоохоронців, чоловіки випили в ангарі і поснули, забувши про те, що подачу кисню там перекриють. Родичі загиблих українців не згодні з цією версією і стверджують, що це було навмисне вбивство - з українцями нібито не хотіли розплачуватися за роботу.

Загиблі українці Іван та Ігор поїхали на заробітки Польщу в середині серпня 2019 року по робочій візі з офіційним запрошенням до 8 листопада. Коли обидва українці повинні були їхати додому, їх і виявили мертвими.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Виїхати з Польщі загиблі українці збиралися достроково - у Івана помер батько, і вони хотіли встигнути на похорон. Забрати українців повинен був автобус. Повідомляється, що власник-поляк намовляв водія автобуса тихо виїхати, щоб він не став свідком і його не викликали на допити.

Згідно з однією з версій, власник ангара спеціально заманив українців в ангар, щоб не платити їм гроші. Вікно в ангарі спочатку було відкритим, але коли українці потрапили всередину, то його закрили.

Ангар в Польщі, в якому знайшли українців, policja.pl
Ангар в Польщі, в якому знайшли українців, policja.pl

Повідомляється, що з українцями нібито не розрахувалися за останній місяць. Платили їм до цього приблизно 3 тис. злотих (близько 19 тис. гривень). За доставлення тіл загиблих до українського кордону поляк вимагав 40 тис. злотих (250 тис. гривень). Родичі стали збирати гроші всім селом Серетець, Тернопільська область, звідки були родом загиблі. Односельці вважають, що факт смерті українців правоохоронці не розслідують і з них можуть зробити винних у ситуації.

У Івана вдома залишилася дружина і 13-річний син.

Нагадаємо, раніше Польща розкрила реальну кількість заробітчан: скільки українців покинули свою батьківщину.

Також Знай.uа писав, що мільйони заробітчан терміново покидають Польщу: ситуація на межі, чому ж українці біжать.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що українці у Франції перейшли всі межі, місцеві копи сходять з розуму: "Президенту набридло терпіти...".