Як відомо вже у 2020 році мешканці України зможуть завчасно піти на заслужений відпочинок. Окрім цього, частина пенсіонерів зможе отримати підвищені виплати, пише "Aif".

Зауважимо, що ще в 2017 році для більшості українців скасували пенсії за вислугу років. Однак, в 2019 році Конституційний суд України прийняв рішення щодо неконституційності положення відносно підвищення віку.

А відтак, наразі право на пенсію за вислугу років збереглося. Щоправда, тільки для тих, хто станом на 1 жовтня 2017 роки вже мав не менше 26 років і 6 місяців вислуги. Зауважимо, що на сам перед для тримання виплат, потрібно розуміти різницю між пенсіями за віком і пенсіями за вислугу років.

Пенсіонери, фото - sputnik.md
Пенсіонери, фото - sputnik.md

Відтак, звичайні пенсії прив'язані до віку 60 років для жінок і 65 років для чоловіків. Однак є випадки, коли українці можуть отримувати виплати раніше – мають відповідну професію.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Наприклад, працівникам льотних і льотно-випробувальних спеціальностей потрібно досягти 50-річного віку для отримання пенсій. Водночас, артистам, працівникам освіти, охорони здоров'я, соціального забезпечення, щоб претендувати на пенсію за вислугою років, спочатку необхідно, щоб їм виповнилося 55 років.

Підкреслимо, що деякі українці мають право на додаткові виплати:

  • Герої України;
  • Особи, нагороджені орденом Героїв Небесної сотні - 40% від загальної суми пенсії;
  • депутати чотирьох і більше скликань - 20% дотації;
  • багатодітні матері, які народили від 5 до 9 дітей - 35-39%.

Нагадаємо, раніше розповіли про головні переваги сонячних панелей та терміни їх окупності

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям перерахують тарифи на газ та гарячу воду

Також "Знай.ua" писав, як розподілити сімейний бюджет і дожити до зарплати